Bästa WordPress webbhotell 2020

WordPress är ett gratis publiceringsverktyg som används av många på nätet för att enkelt bygga upp och administrera hemsidor. WordPress är ett verktyg som gör att du enkelt kan designa dina egna hemsidor, publicera information och hantera bilder, filmer och dokument för din hemsida. Det krävs ingen speciell kunskap för att använda WordPress utan det är en logisk programvara där du snabbt kommer igång med arbetet med din hemsida.

Även om du kan ladda ned och installera WordPress på en egen server, vilket kräver att du har en server med en fast anslutning till internet, är det vanligast att använda sig av WordPress hosting istället. Det finns ett flertal WordPress hosting Sverige att välja mellan. Hos de flesta sajterna med WordPress kan du även få tillgång till en hel del andra funktioner som designmallar och så kallade plugins som gör att du får ut mer av din hemsida.

Templ - Riktigt snabba WordPress sajter

 • Byggt på Google Cloud
 • Managed wordpress hosting
 • Egen kontrollpanel
 • 1 månad gratis

Kinsta - Managed wordpress hosting

 • Hög säkerhet
 • Byggt på Google Cloud
 • Dagliga backups
 • Användarvänligt

Cloudways - Enkelt att komma igång med cloud hosting

 • Välj mellan flera olika cloud hosting leverantörer.
 • Enkel kontrollpanel.
 • Lätt att skala upp och ner.

Egensajt.se - Stabilt webbhotell med innovativ kontrollpanel

 • Optimerat för välkända CMS
 • Registera dina domäner billigt
 • One-klick varnish aktivering
 • Snapback för domäner

One.com - Billigt och nybörjarvänligt webbhotell

 • Billigt webbhotell
 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Dyngnet runt support
 • Enkelt att komma igång

Om WordPress

WordPress är ett webbpubliceringssystem, ett så kallat CMS, som lanserades år 2003 och som är en fri programvara som lyder under licensen GNU General Public License. Det innebär att vem som helst kan ladda ned och använda WordPress men också förändra i källkoden och bygga egna moduler till programvaran. Ungefär 58% av alla sajter som använder ett CMS idag använder sig av WordPress.

Genom att använda WordPress kan du enkelt skapa en snygg hemsida där du utan någon programmeringskunskap kan publicera texter och bilder. Det finns tusentals designmallar som du är fri att använda för din hemsida, vilket gör att du enkelt kan implementera en snygg design på hemsidan. Det finns också tusentals moduler eller så kallade plugins som du kan använda dig av som ger dig utökade funktioner då du arbetar med din hemsida.

De allra flesta webbhotellen kan erbjuda dig möjligheten att använda dig av WordPress för din hemsida. Många WordPress webbhotell ger dig också möjligheten att skapa en hemsida med endast en knapptryckning.

Vad är WordPress?

WordPress är byggd på PHP och MySQL eller MariaDB och i vissa fall SQLite. Allt startade 2003 när den första versionen av WordPress lanserades av dess grundare Matt Mullenweg och Mike Little. Den släpptes under GPLv2 licens. Snabbt blev WordPress populärt på grund av hur lätt det var för vem som helst att skapa sin egen hemsida/blogg.

WordPress installation

Som sagt så kan man installera WordPress på en mängd olika sätt. Är du nybörjare så välj en one-click installering av din WordPress. Vet du själv hur man sätter upp allt så är det att föredra då man får allt uppsatt på det sätt man vill. För avancerade användare så rekommenderas WP-CLI vilket är att du installera WordPress med hjälp av en command line.

One-click installera WordPress

 De flesta har en one-click install för att lätt och enkelt installera din version av WordPress på ditt webbhotell. Viktigt här att vara medveten om att de ofta följer med plugins och theman som man ofta inte behöver eller kanske inte vill ha. 

Installera WordPress manuellt 

Ladda ner din WordPress version från wordpress.org. Ladda upp dina filer via FTP eller om det går via backend i hostingkonto. Skapa en databas och sen är det bara gå in på ditt domännamn och följa instruktionerna på skärmen.

WP-CLI

Långt ifrån alla tjänster du kan köpa erbjuder att man kan installera WP-CLI på sin server. Men om du använder dig av en cloud hosting eller en tjänst så är det ett enkelt och stabilt sätt att installera WordPress.

Bästa webbhotell för WordPress

När du ska lägga upp en hemsida på internet är det ett bra val att välja ett webbhotell som kan erbjuda dig webbpubliceringsverktyget WordPress. Då kommer du snabbt att kunna komma igång med din hemsida och även kunna lansera en snygg och professionell hemsida. Dessutom får du tillgång till massa extra funktioner som bland annat hjälper dig med SEO och länkningar, så att besökarna lättare kan hitta dig på nätet.

Det finns massor av WordPress webbhotell på nätet och för att hitta det webbhotell som kan ge dig den bästa platsen för din hemsida bör du jämföra de olika webbhotellen med varandra. Då får du möjligheten att dels läsa om vilka funktioner som du får tillgång till och andra förmåner som webbhotellen kan erbjuda dig. Du kan också jämföra priser för att hyra en webbplats så att du inte betalar mer än du behöver.

Det finns även WordPress webbhotell som är gratis eller nästintill gratis där du kan lägga upp en hemsida med hjälp av WordPress. Men som med allting annat som är gratis kan du inte förvänta dig att du kan ta del av några extra förmåner. Du kommer inte heller att kunna erhålla samma service som du får då du betalar för din webbplats.