Bästa VPS hosting 2024 – Virtual private server

Är du trött på din delade serverlösning och vill ha ett snabbare alternativ så kan en VPS lösa problemet åt dig. En VPS eller virtual private server som förkortningen står för är att man hyr en del av en server. Skillnaden mellan de två är att på en virtuell server så delar du inte dina resurser som du betalar för. Mer eller mindre så är det en dedikerad server fast du hyr bara en del av den.

Stablehost

 • Toppmodern hårdvara
 • Servrar över hela världen
 • 100% access till din VPS
 • Från 83 kr/mån

Miss Hosting

 • Stabila VPS:er
 • Gratis WHOIS-skydd
 • 114 c-nät
 • Från 36 kr/mån

Hostinger

 • Dedikerad IP
 • IPv6-stöd
 • Prisvärd VPS hosting
 • Från 39 kr/mån

Inleed

 • KVM-virtualisering

 • Grym support

 • RAID10 med SSD

 • Från 199 kr/mån

Fördelar med en VPS

Om du behöver mer prestanda och känner att en egen server blir för stort steg för dig och din hemsida så är en VPS ett ypperligt alternativ. Det finns många fördelar med att lägga din sajt på en bättre lösning, nedan listar vi några av dem.

 • Flexibilitet – Du kan lägga i princip vad som helst på din VPS. Bland annat spel, applikationer, programvaror eller hemsidor.
 • Säkerhet – En viktig del för alla sajter då det kommer fler och fler som mer än gärna försöker hacka sig in och förstöra. 
 • Administration – Friheten att styra saker själv. Omstarter, installationer och uppgraderingar. 
 • Kostnad – Du betalar för det du behöver och är betydligt billigare än en dedikerad server.

Billiga VPS i Sverige

Är det svårt att få tag i en billig VPS i Sverige? Det enkla svaret är nej. Finns en drös av lösningar och mer eller mindre de flesta webbhotell erbjuder VPS servrar. För att komma igång med din server så är det viktigt att du har de förkunskaper som krävs för att kunna sköta din server.

I de flesta fallen så är det Linux som används men du kan även köra med Windows på din lösning. Genom att köra med VPS så får du ett betydligt snabbare alternativ än en delad server och är du ute efter något som du kan växa i så är det helt klart värt att ha med en VPS i mixen.

VPS eller Cloud – Vilket ska man välja?

För att svara på den frågan så krävs det att man ser över vilka behov man har. Båda är fullgoda alternativ att använda om det är skalbarhet man är ute efter. Frågar du oss så väljer vi cloud hosting alla dagar i veckan. Men allt beror på vilka behov du har och vad du föredrar. Båda är skalbara och gör att det är enkelt att öka sin prestanda om man börjar känna att man håller på och växer ur sin nuvarande lösning.

 

Vad betyder VPS?

Finns många namn för en virtuell server. Det vanligaste namnet är VPS eller Virtual private server. Men du kan även komma över VDS som står för Virtual dedicated server. Alla är de samma saker. En dedikerad server som är delad i virtuella servrar. Själva delarna som skapas på servern styrs av en programvara och med den så skapar man antalet virtuella maskiner som behövs och genom dem så kan du köra det du önskar. Vare sig det är ett operativsystem eller programvara.

Finns det billiga VPS servrar?

Ja, det finns billiga VPS servrar. Enligt min åsikt är de bästa VPS servrarna de som har hög tillgänglighet och snabba hastigheter. För dem som vill ha VPS servrar med mycket lagringsutrymme har dessa VPS serverleverantörer vanligtvis en högre prislapp.

Kan man köra linux på en VPS hosting?

Ja, du kan köra Linux på en VPS. Så att köra Linux på en VPS är inga problem alls. Se bara till att den VPS du köper har stöd för Linuxbaserade system sen är det bara köra. Viktigt att ha koll på vilka funktionersom webbhotellet erbjuder.

Kan man köra Windows på en VPS?

Ja, se bara till att det finns stöd för det när du köper server och att det tjänster som företaget erbjuder faller inom ramen av vad du behöver för att kunna installera llt du behöver för att komma igång med dit projekt.

Billig VPS server

Billigt är inte alltid bäst utan nästan alltid tvärtom. I alla fall när det kommer till den eminenta värden av webbhotell. Vill du ha en bra lösning så satsa hellre på något som kostar lite mer och du får en garanterat mer smärtfri lösning och du kommer garanterat inte ångra dig. VPS hosting är en snabb lösning som kostar mer än en delad server så är det billigt du är ute efter så är inte VPS rätt lösning för dig.

Support och VPS

I de flesta VPS tjänster så kan man få en viss support för sin server men inte på alla. Servrar har dock kommit långt och många har enkla interface så man kan lätt installera operativsystem eller annan programvara på sin VPS och se resurser som används på servern.

Hastighet på en VPS

Hur snabb är då en VPS? För att svara på den frågan så är det mycket beroende på vad du har för RAM och CPU i den. Det kan variera från 1 gb till upp mot 64 gb. CPU kan även den variera och allt beror på vad man är villig att betala för. Letar man en billig VPS så är det runt 1 gb i RAM minne på den servern och i vissa fall lägre.

Vad är en VPS?

En VPS (virtual private server) är en onlinetjänst som ger kunderna mycket makt och kontroll över sina egna servrar. Den kan användas för att lagra data, vara värd för webbplatser, skapa databaser och mycket mer. För serverleverantörer av VPS hosting som vsphere eller vcloud är VPS hosting det bästa sättet för kunderna att köra sina program och njuta av fördelarna med VPS eftersom det ger dem större självständighet och stabilitet.

Fördelar med en VPS

Fördelarna med VPS hosting är att det är billigare än fysiskt hosting. Det har också många funktioner som kan öka effektiviteten och prestandan hos din VPS. VPS hosting låter dig också använda servern enligt dina behov med full kontroll på vad som installeras och hur säkerheten sköts.

Nackdelar med en VPS

En av nackdelarna med VPS hosting är att VPS-värdar kan stänga ner. En annan nackdel med VPS är att man oftast måste sköta all administration av servern själv vilket kan vara svårt och rätt krånligt om man inte vet vad man håller på med.

Vad kostar VPS hosting?

Allt beror lite påvar du köper din VPS. En del tar betalt per månad och andra tar betalt för ett helt år. Viktigt att tänka på är att man måste läsa igenom vad man får innan man köper en VPS och var datacentret ligger och vilken sorts support som ingår i avtalet. Priset kan variera rätt mycket beroende på om du behöver 1 gb, 2 gb, 4 gb eller mer än så i RAM eller om du köer en VPS som ligger på en SSD hårddisk. Billiga VPS finns men viktigt att man läser på innan man köper för att inte stå där efter man betalat och inser att man saknar ett avtal för support.

bästa vps hosting