Köpa domännamn

När man köper sitt domännamn så är det viktigt att tänka på vissa saker. Regler nummer ett är att skaffa ett domännamn som representerar din webbplats och att det ligger nära. Exempelvis om du köper ett domännamn som är svenskadomaner.se men ditt företag och namnet på sidan säger  ”Bil och däck AB” så blir det inte så bra då det kan förvirra dina besökare.

Miss Hosting

 

Domännamnet

Om du är ute efter ett nytt domännamn så är det bra om man tänker först vad din sajt ska heta innan du köper, samt vilket ämne som sidan kommer handla om. Försök att köpa en domän som är enkel att komma ihåg. Väljer du att köpa webbdomänen wdr34oq.se så gör du det onödigt svårt för någon överhuvudtaget att komma ihåg ditt domännamn.

Tips:

  • Välj ett enkelt domännamn som representerar din sida och är enkelt att komma ihåg.
  • Är du ute efter att köpa domännamn som innehåller nyckelord så tänk på att googla på det först för att se om det är andra som har inarbetat domännamn på någon annan domän ändelse. Exempel: Du vill köpa domäner.nu men det finns redan en sida som heter domäner.se som funnits i flera år och har bra innehåll.
  • Hitta en domän med historik. Är du beredd att betala så kan du köpa ett domännamn som redan varit i bruk och det finns en historia och länkar till domänen så är det ett bra alternativ för att snabbt kunna ranka din sajt.

Köpa domännamn utan webbhotell

Du behöver inte ha ett webbhotell för att köpa ett domännamn. Men för att kunna utnyttja ditt domännamn så krävs det antingen att du köper till ett webbhotell eller att man köper till ett paket så du kan koppla din mail till domänen. Flertalet företag erbjuder att man kan skaffa egen mail domän.

Parkerade domäner

Om du hittar det perfekta domännamnet men ser att det redan är upptaget så kan du göra en WHOIS sökning på domänen för att ta reda på mer information om domänen. En del skyddar informationen men i vissa fall så kan man se mail och kontaktuppgifter till den som äger domänen och på så sätt kan man kontakta dem för att köpa webbdomänen. Saknas den informationen och man verkligen vill köpa domänen så gå in på din favorit webbläsare och skriv in domännamnet i adressfältet och klicka på enter för att se om det kommer upp några kontaktuppgifter eller hintar om vem som kan äga den.

Du kan även själv parkera dina domäner som inte är aktiva och på så sätt om någon hittar din sajt så kan du få en slant genom reklamen som kommer finnas på sajten.

Hur köper man en domän?

Genom att gå till en godkänd domänleverantör som erbjuder dig att köpa och registera domäner. Men var hittar man dem då?. Finns otroligt många som erbjuder dig att köpa din domän. På den här sidan kan du hitta några av dem som vi tycker är bra.